Loading

🍀Суперхраните са едновременно храна и лекарствено средство, те имат елементи и от двете. Те са едни от най-силно действащите, свръхконцентрирани и богати на нутриенти храни на Планетата. Много повече заслужават цената си от нашата обичайна храна, която ни засища, но вече не ни храни.

Суперхраните имат способността да увеличават с пъти жизнената сила и енергията на нашето тяло. Те са оптималният избор за подобряване на здравето като цяло, както и за подсилване на имунната система и детоксикиране на организма.

Суперхраните удовлетворяват и надвишават потребностите на човешкото тяло от белтъчини, витамини, минерали, от незаменими мастни киселини. Консумирането на суперхрани допринася за естествено регулиране на метаболизма и теглото и здравословни хранителни навици.

Суперхраните ще ви улеснят при детоксикацията и преминаването към по-здравословни храни като цяло. Те представляват внушителна част от хранителния пъзел, тъй като са естествен източник на чисти и несъдържащи хормони, пестициди и химикали: протеини, минерали, антиоксиданти, гликонутриенти, витамини, ензими, коензими, незаменими мастни киселини, полизахариди.

Суперхраните ще ви помогнат да направите всичко това без да трябва повече да взимате синтетични хранителни добавки от неживи витамини и минерали.

 

За да бъде определена като суперхрана, една храна трябва да отговаря на няколко важни условия:

Да съдържа в сравнително малък обем много хранителни вещества в голямо количество и високо качество;

 

Да бъде в естествен вид, а не преработена, като по-този начин се запазват ензимите и витамините в нея;

 

Да бъде изключително лесно усвоима от организма на човека, като му дава енергия, без да го натоварва допълнително;

 

Да се отличава с много ползи и положителни ефекти, които не се постигат чрез употребата на обикновени храни и хранителни добавки.

 

Защо да консумираме суперхрани?

 

суперхраниПрекалено много от нас живеят в състояние на лошо здраве, обездвижване и умерено затлъстяване. Животът продължава и макар и бавно, губим своите способности, енергия и тонус, качеството на живота ни се влошава, дори при наличие на материални успехи. Досега оформялите се проблеми с болки в гърба, главоболие, ставни възпаления, артрит, заплахи от рак или безсъние, започват да стават все по-явни. Един ден болката става хронична и причинява все повече дискомфорт. Без да се усетим идва момент, когато човек не жали пари, за да се почувства поне малко по-добре. Посещенията при лекаря или хирургичната намеса лекуват само симптомите или отстраняват заболялата тъкан, но не премахват причината, която е в основата на симптомите на придобитите болести и лошото здраве като цяло.

Сигурни сме, че никой не иска да му се случи това.

 

Поради изчерпването на хранителните вещества в конвенционалните ( а до известна степен и в органичните храни), хората продължават да търсят нови възможности и източници за пълноценно и балансирано хранене.

Ако човек реши сам да събере всички необходими му вещества под формата на витамини, минерали и т.н., закупени поотделно в аптеката ще похарчи много повече пари и ще инвестира много повече време, без да постигне ефект, защото механично съчетаните синтетични витамини и минерали се усвояват много в малка степен от организма. А за съжаление храната на нашите деди вече не е днешната храна. Развитието на технологиите неизменно се отразява и на хранителната промишленост. Дори и да се опитваме да се храним само с естествени храни като плодове, зеленчуци, ядки, вече не сме сигурни дали не са генномодифицирани, да не говорим за химическите добавки, пестициди, консерванти, оцветители и други отрови, които всеки ден слагаме в стомаха си и на кожата си. Тези факти, в допълнение на замърсената околна среда, стреса и всичко, което всеки ден сме принудени да понасяме, няма как да не се отразят на здравето ни. И се появяват т.нар. социално значими болести като рак, инфаркт, инсулт, алергии.

 

Да, наистина, няма как да престанем да се храним и да дишаме, нито няма как да избягаме от замърсяването, особено ако живеем в голям град, но можем да помогнем на организма си да се справи сам с всички отрови, които всекидневно му даваме. Суперхраните дават тази изключителна възможност – хранейки се да доставяме тези градивни елементи на всяка една своя клетка от тялото си, за да може то да се пребори с „лошите“ клетки, болните органи да се излекуват сами и организмът да работи се по-добре като едно общо цяло и да ни служи по-добре. Всеки уважаващ себе си човек трябва поне да се замисли над това какво причиняваме всеки ден на телата си и колко лесно е да бъдем малко по-отговорни към себе си. Защото не всеки може да си позволи да се храни само с органична храна, която е модерна, но достъпна само за определен кръг хора, които освен, че имат здравна култура, имат и пари. Другият вариант е да живеем на село на чист въздух и да си произвеждаме всичко сами.

Човек не е съвършен и не може да се сравнява с Природата. И тъй като се е отдалечил толкова много от нея той страда, но рядко си дава сметка за това. А тя е щедра и ни дава всичко това, от което имаме нужда, в идеален баланс.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *