Loading

Как се грижите за себе си и за по-добро ЗДРАВЕ?

Ще направя малък анализ за нещата,които много хора избягват,а би трябвало да се замислят за това ……какъв живот живеем….всекидневното напрежение,СТРЕСЪТ и защо е нужно профилактично да добавим към всекидневното меню прием на ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ И СУПЕРХРАНИ!

Много хора гледат на хранителните добавки и суперхраните като на лекарства. А това е абсолютно погрешно, защото така се обърква представата за това как именно те подкрепят тялото ни.
 
Това преди всичко са ХРАНИ.
 
А чували ли сте за ПРОФИЛАКТИЧЕН КАЛЕНДАР? За да е по-нагледно и обяснимо за всички, аз ще ви кажа, че този календар е именно това, което може да ви даде насоки как се приемат хранителните добавки. Добре е да знаете, че профилактиката на здравето няма почивен ден!
 
 
☝️Храним ли се всеки ден? Да, храним се! През всички сезони и през всички месеци. Следователно: имаме нужда от зареждане на тялото с хранителни вещества непрекъснато! Качественото хранене/не количественото/ предоставя на клетките правилните вещества, от които организмът произвежда енергия, хормони, витамини, ензими и т. н., все жизнено важни метаболитни продукти. Ако нямаме правилно и качествено хранене по някаква причина, а ИСКАМЕ ДА СМЕ ЗДРАВИ И МЛАДИ ЗА ПО-ДЪЛГО, ще трябва ДА СЕ ДОХРАНВАМЕ и с билкови хранителни добавки и суперхрани. С всичко това исках да кажа, че искаме ли отлично здраве трябва целогодишна профилактика независимо от месеца и сезона.
 
 
☝И все пак нека имаме няколко ОПОРНИ ТОЧКИ:
 
1. Сезонността– преходността на сезона някъде е по-силно изразена , на други места не толкова, но организмът има нужда от време да се пренастрои, да се подготви. Преминаването от един сезон в друг винаги е време на преход. Ако ПОДЦЕНЯВАМЕ ТОЗИ ФАКТ означава, че сме БЕЗОТГОВОРНИ КЪМ СЕБЕ СИ! Същата работа е през есента – в края на лятото времето често пъти изведнъж се променя или се задържа променливо за дълго. Ако тогава подценим този момент сме изложени на риск – ако не сме подготвени, ако не правим профилактика, ако не поддържаме имунната си система в готовност за защита! Пример: В началото на всяка учебна година , без изключение, почти всички деца се разболяват. Помислете защо!?! Защото сме допуснали същата грешка от миналата година! Ненавременна или липсваща профилактика на преходния сезон – всички знаем, че септември е много рисков месец, преходният месец между лятото и зимата. Така или иначе започнахме със сезонната профилактика. За да се подготвите за зима без антибиотици или за лято без летните вируси – профилактика ПОНЕ ДВА МЕСЕЦА ПРЕДВАРИТЕЛНО.
 
 
2. Поне два пъти в годината – детокс програма “ за изчистване на токсини и зареждане на полезни бактерии и хранителни вещества на клетъчно ниво! Пролет и есен, може и повече ако желаете да поддържате чистотата на тялото отвътре !?!
Подходяща програма за прочистване и зареждане на организма с полезни бактерии –ЛЕСНО НАЧАЛО
 
 
3.Профилактика на децата от най-ранна възраст – срещу алергии, автоимунни заболявания и преминаване на периода на детството без сериозни проблеми и усложнения – без значение на сезони и месеци.
 
 
4. Тийнейджърска възраст – добавяне на сериозни количества витамини и минерали – за профилактика на здравето на опорно- двигателната система, половата система, сърдечно-съдовата система, зъбите и др.
 
 
6. Профилактика на зрялата възраст – времето, когато всичко друго ни е приоритет в живота – собствен дом и семейство, малки деца, кариера, кола, развлечения, бизнес, …НО НЕ И ЗДРАВЕТО!
 
Специалистите препоръчват профилактиката на здравето, ако до тогава не е правена такава, да започне около и не по-късно от 35 годишна възраст. Възрастта, когато децата са все още ученици, а родителите са все още млади и здрави и не се нуждаят от нашите грижи – да отделим време и за себе си, да помислим за себе си и да започнем да подкрепяме организма си! Защото животът тепърва е пред нас – деца абитуриенти, деца студенти, сватби, внуци, родителите остаряват с всеки ден….Трябва да сме във форма, нали, за да се радваме на всички тези житейски събития?!? Как? С редовна и постоянна профилактика!
 
…защото с нея или без, времето върви само напред , и без да сме подготвени , изведнъж….сме в менопауза/жените/. И сега какво? Откъде по-напред да започнем, като изведнъж сякаш всичко взе да се обажда – и очи, и кръст, и краката болят, коленете скърцат, щитовидната, горещи вълни нощем, от които не може да се спи, депресия, и какво ли още не.
 
Нищо не става от днес за утре!
 
☝️Ако много дълго време сте неглижирали себе си в името на някой друг или на нещо друго по-важно, и дори съзнателно сте отлагали себе си за след това – не се учудвайте, че всичко става ,,изведнъж“ както нищо ви нямаше! Няма как само да получаваш без да даваш! ☝️Затова профилактиката на менопаузата при жените трябва също да започне около 35-та година. Като казвам профилактика имам предвид грижа за кости и стави, детокс, грижа за храносмилателната система, хормонална система, профилактика на злокачествените заболявания на гърдата и т.н.
Мога да пиша много по темата,но ще спра до тук, ако имате нужда от консултация и препоръки можете да се свържете с мен като отидете в раздел контакти.
 
ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ!
ПИТАЙТЕ!
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!
 
                                             ПОДХОДЯЩИ СУПЕРХРАНИ ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО
 
 
 
 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *